-57%

JONG, S. de - De identiteitsgebonden werkgever in het arbeidsrecht

Artikelnummer: 9789033632686
Vorige Artikel 13 van 28 Volgende
€ 28,90 € 12,50 (inclusief 9% BTW)
Het artikel is uitverkocht.

Sytse de Jong | identiteit | arbeidsrecht.

Godsdienstige en levensbeschouwelijke identiteitsinstellingen geven de samenleving kleur. Maar hoeveel tinten laat een veelkleurige samenleving toe? Een antwoord op deze vraag ligt besloten in de betekenis van identiteit voor een instelling en de ruimte hiervoor in het recht. De tendensinstelling, zoals deze wordt genoemd, moet laveren in het spanningsveld tussen verschillende grondrechten. Toegespitst, betreft het vooral de verhouding tussen de vrijheid van godsdienst en het recht op gelijke behandeling.

De tendensinstelling kan vanuit diverse invalshoeken onder de loep worden genomen. In deze studie staat de positie als werkgever in het arbeidsrecht centraal. Welke mogelijkheden en begrenzingen zijn er voor de tendenswerkgever bij het vormgeven van identiteit in de arbeidsorganisatie? Om tot een afbakening te komen, worden eerst de inhoudelijke kant van het tendenswerkgeverschap en het rechtskader besproken. Vervolgens wordt ingegaan op de identiteit tijdens het verloop van de arbeidsovereenkomst, de collectieve aspecten van identiteit en de identiteit bij het beslechten van geschillen. Een vergelijking met de bejegening van de tendensinstelling in Duitsland werkt verhelderend voor het duiden van de Nederlandse situatie. Ten slotte komen de getrokken lijnen bij elkaar in een aantal conclusies en praktische aanbevelingen. 

Sytse de Jong (1971) is wethouder in de gemeente Staphorst. Daarvoor werkte hij bij het Reformatorisch Dagblad. Aan de Universiteit Utrecht voltooide hij de opleiding Nederlands Recht en de Juridische Bestuurswetenschappelijke Opleiding. 

ISBN: 9789033632686

Paperback - De Banier - 368 pag.

AANBIEDINGEN

AUSTIN, Lynn - Laatste vlucht € 19,95 € 15,00Voor de agenda klikt u op het blokje hieronder

Bij ons betaalt u met een veilige verbinding via iDeal.

© 2015 - 2019 deboekenhoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel