laatste ex.

HENRY, Matthew - Verklaring van de Bijbel - 9 delen

Artikelnummer: 9789055519620
Vorige Artikel 5 van 6 Volgende
€ 399,00 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Matthew Henry | Bijbelverklaring | Oude en Nieuwe Testament | 9 delen | donkergroen Cabra leer.

Matthew Henry werd op 18 oktober 1662 geboren te Broadoak, als zoon van predikant Philip Henry. De opvoeding in een godvrezend milieu wekte bij de begaafde Matthew vanaf zijn prille jeugd een vrome en ernstige levensinstelling, die nog werd bevorderd door de dagelijkse omgang met de Heilige Schrift. 
Aanvankelijk studeerde Matthew rechten, maar hij veranderde van studie en werd in juni 1687 als predikant bevestigd in de Presbyteriaanse gemeente van Chester. Hj bleef hier 25 jaar, om in 1712 te vertrekken naar Hackney, Londen. Zijn bediening daar duurde slechts kort, want op 22 juni 1714 overleed hij. 
Het leven dat Matthew Henry leidde, werd gekenmerkt door eenvoud en trouwe plichtsvervulling. Het muntte niet uit in opzienbare gebeurtenissen, maar werd gedragen door diepe verbondenheid met de Bijbel. Die was Henry’s grootste schat, de lamp voor zijn voet en het licht op zijn pad. 

‘Van de veelzijdigheid der Schrift doet de Bijbelverklaring van Henry ons iets verstaan. Ze is letterlijk en prakticaal, uitleggend en toepassend, onderwijzend en troostend. Zij vertolkt de Schrift als de kracht Gods tot zaligheid een iegelijk die gelooft, als het Woord Gods, dat eeuwiglijk blijft.’ (Herman Bavinck) 

‘Een onovertroffen werk.’ 
‘Een van de meest gebruikte commentaren op de gehele Bijbel.’ 
‘Eenvoudige en heldere verklaring, voor iedereen toegankelijk.’ 
‘Geschikt voor zowel studeerkamers als huiskamers.’ 

ISBN: 9789055519620  
Gebonden - De Groot Goudriaan - 9 delen - ca. 7600 pag. 



Voor de agenda klikt u op het blokje hieronder

Bij ons betaalt u met een veilige verbinding via iDeal.

© 2015 - 2022 deboekenhoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel