UNIEK

De Bijbel van Bach (facsimilé-uitgave)

Artikelnummer: BACHBIJBEL
Vorige Artikel 4 van 9 Volgende
€ 5.500,00 € 4.800,00 (inclusief 9% BTW)
Voorraad 1 stuk
Aantal

U kunt deze fantastische uitgave bezichtigen in onze stand op de volgende evenementen:

24-25-26 juli 2018 - Duikenburgse dagen in Echteld. 
1-2-3-4 augustus 2018 - Terdege Zomerfair in Barneveld. 
23-24-25 oktober 2018 - Familiedagen in Gorinchem.

Meer info kunt u vinden op: http://www.bachbijbel.nl/​

De Bijbel wordt op bestelling geleverd, waardoor er enige levertijd kan zijn.

Facsimilé-uitgave van de Bijbel van Bach. 

Wij kunnen u iets heel bijzonders aanbieden: de Bijbel van J.S. Bach. 
Deze Bijbel uit het boekenbezit van Bach, heeft hij intensief gebruikt. Hij onderstreepte passages, corrigeerde fouten, en zette er zelf opmerkingen bij.
Het origineel bevindt zich in een bibliotheek in Amerika. De Friese uitgever Van Wijnen heeft er een unieke kunstfacsimile van gemaakt. Drie enorme boekdelen in een fraaie houten kist, in een beperkte oplage, voor liefhebbers van bijzondere Bijbels en voor liefhebbers van de muziek van Bach. 

EEN UNIEK BACH-DOCUMENT
Bach als theoloog. Velen hebben het al gezegd: Bach was als componist een Bijbel-uitlegger van de eerste orde. Maar was hij echt intensief met de Bijbel bezig? Deze Bijbel-uitgave levert het bewijs: Bach las en bestudeerde zijn Bijbel intensief, met de pen in de hand. De Bijbeltekst was hem lief: als hij bij het Bijbellezen een tikfout tegenkwam, schreef hij een correctie in de kantlijn. Voor wie de muziek en de mens Bach liefheeft, een unieke aanwinst. 

EEN GELIMITEERDE, GENUMMERDE EDITIE
Van de Bach-Bijbel worden ten hoogste 1000 exemplaren met de hand genummerd, wereldwijd. 
Daarmee is elk exemplaar van de Bijbel uniek. 

EEN BIJZONDER PRIJSVOORDEEL
De definitieve prijs van de uitgave bedraagt € 5500,00. Tot 1/1/2019 betaalt u echter slechts € 4800,00. Zo wordt aanschaf van deze exclusieve uitgave wel erg aantrekkelijk. 


De Bijbel van Bach - Compleet met eigenhandige aantekeningen van Bach zelf
Bach leefde van 1685 tot 1750, zo’n driehonderd jaar geleden. Een verrassend groot aantal documenten uit zijn leven is bewaard gebleven. Slechts één document is ons overgeleverd dat voor niemands ogen bestemd was, maar alleen voor Bach zelf. Dat zijn de aantekeningen die hij maakte in zijn Bijbel. Die zag buiten hemzelf wellicht alleen zijn vrouw Anna Magdalena. 
De Bijbel was voor Bach geen boek voor de boekenplank, of slechts een bron voor zijn muziek. Bach bestudeerde de Bijbel zorgvuldig. Hij zette strepen onder zinnen, hij maakte opmerkingen in de marge, corrigeerde zetfouten en voegde zelfs ontbrekende woorden uit citaten van Luther toe. 

Bijbellezen met Bach
In het werk van Johann Sebastian Bach speelt de Bijbel een centrale rol. Een groot deel van de teksten die Bach op muziek zette is rechtstreeks uit de Bijbel afkomstig. De Bijbel die bij Bach op zijn werktafel lag wordt nu voor ieder toegankelijk. Van deze volstrekt unieke driedelige “Bach-Bijbel” is nu een heel bijzondere zogenaamde facsimile-heruitgave verschenen. 
Zo kunt u meelezen met Bach. 

De “Bach-Bijbel” is ook bekend als de Calov-Bijbel. Abraham Calovius verzorgde de driedelige uitgave. De Bach-Bijbel is behalve een Bijbel ook een Bijbelcommentaar. Calov voegde aan de Bijbeltekst kanttekeningen en commentaren toe. Daarvoor putte hij uit de werken van Luther. 
De Bach-Bijbel is dus niet alleen een uniek emotioneel monument: lezen in de Bijbel die Bach las. Maar ook een directe toegang tot de geestelijke leefwereld van Bach: door deze teksten liet Bach zijn geloof voeden en ondersteunen. 

Bachs Bijbel | informatie

Deze unieke facsimile-heruitgave is vervaardigd in een bijzonder samenwerkingsproject van bedrijven in de Verenigde Staten, Polen en Nederland. In St. Louis (waar de Bijbel bewaard wordt) is het zeer omvangrijke werk bladzijde voor bladzijde gedigitaliseerd in een uiterst hoge resolutie van 90 tot 100 MB per pagina. De bestanden zijn overgeseind naar Polen, waar ze door specialisten zijn bewerkt, en waar voor uitgaven als deze geavanceerde druk- en bindtechnieken zijn ontwikkeld. Initiatief en coördinatie liggen bij de Franeker uitgeverij Van Wijnen, die de wereldrechten voor deze heruitgave verwierf. 

Voor een ieder die zich intensief, professioneel en/of emotioneel, met de muziek van Bach en met zijn leefwereld bezighoudt is het een opwindend idee dat het bezit van deze Bijbel nu mogelijk is geworden. 

Bachs Calov-Bijbel is nu voor het eerst beschikbaar. Niet eerder werd dit unieke werk heruitgegeven. 

  • De Calov/Bach-bijbel bevat maar liefst 4665 bladzijden, en telt drie enorme boekdelen, gebonden in leer. Het formaat van de drie boekdelen is 33,0 cm. bij 19,5 cm. 
  • Elk exemplaar van de facsimile-heruitgave is afzonderlijk met de hand genummerd. 
  • Aan de uitgave wordt een commentaarband toegevoegd, geschreven door een internationaal gezelschap van deskundigen onder leiding van prof. dr. Albert Clement, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht (als zodanig ook werkzaam aan University College Roosevelt, het International Honors College van de UU in Middelburg) internationaal topdeskundige op het gebied van het theologisch Bach-onderzoek. In deze commentaarband zal uitvoerig worden stilgestaan bij de geschiedenis van de Calov-bijbel, de aantekeningen die Bach maakte, de mogelijke verbanden van deze aantekeningen met het oeuvre van Bach en de Lutherse denk- en leefwereld waarin Bach werkte en ademde. De commentaarband zal in vier talen verschijnen: de volledige tekst in Duits en Engels, met uitvoerige samenvattingen in Japans en Nederlands. Alle aantekeningen van Bach zullen integraal worden getranscribeerd en waar nodig van commentaar voorzien. Deze commentaarband zal naar verwachting in 2018 of 2019 verschijnen, en wordt aan alle kopers van de facsimile kosteloos nagezonden. 
  • Het papier is speciaal voor deze heruitgave gemaakt en is in meerkleurendruk bedrukt, zodat elke nuance van de originele boekwerken én van de inkt waarmee Bach schreef wordt weergegeven. 

 

Deskundigen over de Bach-Bijbel

David O. Berger - Emeritus-bibliothecaris van Concordia Seminary Library in St. Louis, waar de Bach-Bijbel wordt bewaard.

“Bij zijn overlijden in 1750 liet Bach ook zijn driedelige Bijbel na. Deze Calov-Bijbel geeft een uniek inzicht in de manier waarop Bach met de Bijbel omging. Hij voegde ontbrekende woorden toe, onderstreepte zinsneden en voegde kanttekeningen toe. Het is duidelijk dat Bach intensief met de Bijbel omging. 
De facsimile-heruitgave van Uitgeverij Van Wijnen maakt deze muzikale en theologische schat beschikbaar voor liefhebbers en bestudeerders van Bach, en voor verzamelaars van bijzondere facsimile-heruitgaven. Het is Concordia Seminary een vreugde samen met de uitgever deze waardevolle boekbanden toegankelijk te maken voor een wereldwijd publiek.” 

Nikolaus Harnoncourt (1929 - 2016) - Samen met Gustav Leonhardt de eerste die een complete opname van Bachs cantates met gebruikmaking van barokinstrumenten voltooide. 

“Bachs Bijbel is voor elke musicus die zijn muziek uitvoert en voor ieder die zijn muziek liefheeft hoogst interessant. – Hoe heeft hij zijn Bijbel gelezen – wat heeft hij er bij genoteerd? Mijn beste wensen voor dit schone project.” 

Ton Koopman - Organist, clavecinist, dirigent, hoogleraar historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk te Leiden 

“De Bach/Calov-Bijbel is een uniek document. J.S. Bach becommentarieert de bijbel, dit exemplaar is bewaard. Velen hebben ervan gehoord, weinigen hebben hem gezien. Ik behoor tot die weinigen en juich een publicatie ten zeerste toe.” 

Jos van Veldhoven - Artistiek leider van De Nederlandse Bachvereniging 

“Het is altijd spannend om iets te horen wat Bach gehoord kan hebben (historische orgels bijvoorbeeld) of te zien wat Bach gezien kan hebben. Of te lopen over de tegels waarop Bach liep. In de Bach/Calov-Bijbel kun je bladeren in het boek waarin Bach veel moet hebben gelezen en soms ook zijn gedachten neerschreef. We kunnen even naast hem zitten…” 

 

AANBIEDINGEN

AUSTIN, Lynn - Eindelijk thuis € 23,50 € 15,00Voor de agenda klikt u op het blokje hieronder

Bij ons betaalt u met een veilige verbinding via iDeal.

© 2015 - 2019 deboekenhoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel