set 3 delen

BOVEN, B.J. van e.a. - Voordeelpakket themapreken - 3 delen

Artikelnummer: 9789461150set
Vorige Artikel 2 van 6 Volgende
€ 55,50 € 20,00 (inclusief btw)
Voorraad 11 stuks

B.J. van Boven e.a. | boetepreken | bevrijdingspreken | weespreken | voordeelpakket 3 delen.

Boetepreken: Op 11 mei 2014 werd vanwege de ernst van de tijd binnen de Gereformeerde Gemeenten een boetedag belegd. In deze bundel zijn acht preken opgenomen die deze dag gehouden zijn, door de volgende predikanten: Ds. B.J. van Boven, ds. A.T. Huijser, ds. S.W. Janse, ds. G. Mouw, ds. A. Verschuure. 
Opgewekt wordt tot boete en berouw vanwege onze afmakingen en het diepe verval van kerk en staat. Ons hele leven moet staan in het teken van boete en berouw om de Heere te smeken dat Hij Zich ontfermt over ons in de liefde van Zijn Zoon. 
Gewezen wordt ook in deze bundel op de onveranderlijke Verbondsgod die in de tijd van verval en afval doorgaat met Zijn Kerkvergaderend werk. Hij zal als een enige Herder naar Zijn schapen vragen en hen weiden en hun tot een herder zijn. Zoals Ezechiël daarvan spreken mocht: ‘Het verlorene zal Ik zoeken, en het weggedrevene zal Ik wederbrengen, en het gebrokene zal Ik verbinden, en het kranke zal Ik sterken; maar het vette en het sterke zal Ik verdelgen, Ik zal hen weiden met oordeel (Ez. 34:16).
Zeer geschikt voor uitdeling aan jongeren en ouderen, vanwege de vele actuele onderwerpen die erin ter sprake komen. Bedoeld voor persoonlijk gebruik en de leesdiensten.

ISBN: 9789461150615 - Gebonden - De Ramshoorn - 168 pag. 

Bevrijdingspreken: Op 5 mei 1945 kwam door Gods weldadigheid een einde aan de Tweede Wereldoorlog. We werden verlost van de  Duitse banden en er was grote vreugde. Deze prekenbundel bevat een tiental preken over deze bevrijding, die jaarlijks herdacht wordt. 
Uitgegeven ter gelegenheid van het 70-jarige herdenkingsjaar worden we erbij bepaald wat de Heere ons hiermee te zeggen heeft. Aangewezen worden: de zonde van land en volk, maar ook die van ons persoonlijk. Hoe noodzakelijk is het om in de Schuilplaats des Allerhoogsten geborgen te zijn. Voor hen zal het eenmaal werkelijk Bevrijdingsdag worden. In de wereld komt steeds meer geweld en alom zijn er oorlogen die ons verkondigen dat de wederkomst des Heeren aanstaande is. Waakt dan en bidt. 

Er zijn preken opgenomen van de volgende predikanten: ds. B.J. van Boven, ds. A. Hoogerland, ds. G.M. de Leeuw, ds. J. Mijnders, ds. D.W. Tuinier, ds. A. Vermeij, ds. A. Verschuure en ds. J.W. Verweij. 

ISBN: 9789461150776  - Gebonden - De Ramshoorn - 199 pag. 

Weespreken: De Heere Jezus gaf bij Zijn afscheid een dierbare belofte: ‘Ik zal u geen wezen laten; Ik kom weder tot u.’ In dat besef en dat gelovig uitzien staarden de discipelen hun geliefde Meester na, toen Hij ten hemel voer. Ze mochten weten dat de Heilige Geest uitgestort zou worden op alle vlees. 
Op de Pinksterdag heeft de Heere dat op wonderlijke wijze in vervulling doen gaan. Hij is en blijft een Waarmaker van Zijn Woord in het leven van de Weeskerk. De Kerk mag hier reeds in beginsel en straks eeuwig eindigen in het wonder van het zalig worden: ‘Drie-enig God, U zij al d' eer.’ 
Voor de weeszondag zijn betrekkelijk weinig preken voorhanden, vandaar dat deze bundel ‘Weespreken’ ook ten goede komt aan de leesdiensten.
Omdat de weeszondag tussen twee heilsfeiten in valt zijn in deze bundel als extra een Hemelvaartspreek en Pinksterpreek opgenomen. 

Er zijn preken opgenomen van: Ds. B.J. van Boven / Ds. G. Hoogerland / Ds. A.T. Huijser / Ds. J.J. Tanis / Ds. A. Verschuure / Ds. J.W. Verweij 

ISBN: 9789461150646  - Gebonden - De Ramshoorn - 200 pag. Voor de agenda klikt u op het blokje hieronder

Bij ons betaalt u met een veilige verbinding via iDeal.

© 2015 - 2022 deboekenhoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel