-72%

BERG, M.A. van de - Van Noyon tot Genève (incl. DVD)

Artikelnummer: 9789033629624
Vorige Artikel 7 van 149 Volgende
€ 28,99 € 7,99 (inclusief btw)
Voorraad 21 stuks

M.A. van den Berg e.a. | uniek fotodocument | met gratis DVD | Genève, de stad van Calvijn.

Wat zag Calvijn toen hij door de straten van Parijs liep? Waar gaf hij zijn colleges en in welke kerken preekte hij? Waar leeft de herinnering aan hem voor? Vijfhonderd jaar na de geboorte van Calvijn maken we een reis van zijn geboorteplaats Noyon naar Gèneve, de stad waar hij stierf. Het bezoek aan tien steden waar hij kortere of langere tijd verbleef, levert een schat aan uniek beeldmateriaal op. 

DVD: Genève, de stad van Calvijn:  

Waar stond het huis van Calvijn? In welke kerken preekte hij en waar gaf hij zijn colleges? Om deze unieke DVD te kunnen maken gaan kerkhistoricus dr. M.A. van den Berg en filmer Sjaak Verboom op reis naar Genève, de stad van Calvijn. Lopend door de straten van deze schitterende stad zoeken ze naar sporen van de hervormer. Wat is er nog terug te vinden en wat is er, helaas, verdwenen? Ook hebben ze een gesprek met professor Benedict van het ‘Institut d’histoire de la Réformation’, dat zich ervoor inzet om de erfenis van Calvijn levend te houden in het Genève van nu. Deze DVD biedt een schat aan informatie over Calvijn en geeft een boeiend beeld van zijn leven in de stad aan het meer. 
– uitstekend geschikt voor educatieve doeleinden.
– met extra filmmateriaal.
– met Nederlandse ondertiteling.
– speelduur 35 minuten
.

Dr. M.A. van den Berg verzorgt een korte inleiding bij elk hoofdstuk; W.J. Eradus en M.A. van den Berg geven korte toelichtingen bij de foto’s. Bij elk hoofdstuk bovendien praktische informatie over musea, plattegronden, etc. voor wie nieuwsgierig is geworden en graag zelf op reis gaat. Beeld: Sjaak Verboom.

ISBN: 9789033629624 

Gebonden - De Banier - 228 pag.Voor de agenda klikt u op het blokje hieronder

Bij ons betaalt u met een veilige verbinding via iDeal.

© 2015 - 2022 deboekenhoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel