-71%

SMITS, C. - Verzoening door voldoening

Artikelnummer: 9789087180126
Vorige Artikel 531 van 635 Volgende
€ 16,95 € 5,00 (inclusief 9% btw)
Voorraad 2 stuks
Aantal

C. Smits | verzoening door voldoening | tien predicaties.

Een tiental niet eerder uitgegeven preken van ds. C. Smits (1898-1994). In deze uitgave zijn opgenomen: drie predicaties voor de Lijdensweken, vier Biddagpredicaties, twee predicaties voor Pasen en een predicatie voor de periode tussen Pasen en Hemelvaart.
Ds. Smits zegt in één van de predicaties: ‘Bij elke predicatie is de grote en alles beslissende vraag hoe het met ons staat op reis naar de eeuwigheid. Ik dacht zo: als het vriest, dan wordt de grond steeds harder. Zo is het ook in de natuurstaat van een mens: hij wordt steeds harder. Bij het gezicht van een bloedende Zoenborg zal een mens niet vertederd worden. En dan zal hij niet naar Jezus gaan, maar naar de zonde. Dat ligt aan de poort van ons hart. Zo diep zijn wij gezonken.
Alleen als de zonde ons een last wordt te zwaar om te dragen, dan is er Eén Die het overneemt. Dan komt de mens daar waarvan we lezen van de Heere Jezus, dat Hij was een worm en geen man. Dan krijgt dat volk een wormengestalte, in de ontdekking en vernedering, en in het stof gebogen, verslagen, arm en ellendig. Dan is er voor u geen bestaan voor het hoogste Wezen. Als de Borg deze drinkbeker niet had gedronken, dan was er in der eeuwigheid geen verzoening voor één die leert dat hij tegen al de geboden Gods zwaarlijk gezondigd heeft, in gedachten, woorden en werken.’

ISBN: 9789087180126

Gebonden - de Roo - 216 pag.

AANBIEDINGEN



Voor de agenda klikt u op het blokje hieronder

Bij ons betaalt u met een veilige verbinding via iDeal.

© 2015 - 2020 deboekenhoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel