-69%

BONHOEFFER, Dietrich - Voordeelpakket 4 boeken

Artikelnummer: 978902595-set
Vorige Artikel 3 van 43 Volgende
€ 64,96 € 20,00 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Dietrich Bonhoeffer | politiek | nazisme | brieven | geschiedenis | tweede wereldoorlog | voordeelpakket | 4 boeken.

Beter dan het leven: De jonge Bonhoeffer is aan het woord in deze bundel preken; ze dateren uit 1931-1933. Die tijd stond in het teken van de wereldwijde crisis, en de preken zijn er dan ook naar. Bonhoeffer snijdt thema’s aan als werkloosheid, armoede, moedeloosheid, verzoeking, verantwoordelijkheid en oorlogsdreiging. Ook waarschuwt hij voor het opkomend nationaal-socialisme. 
Hij stond met beide benen in zijn tijd en verdoezelt die problemen niet. Wat na zeventig jaar opvalt is de frisheid en directheid van zijn boodschap. Die was helder en radicaal: Gods goedertierenheid is beter dan het leven. Bonhoeffer zag in die crisis tijd al scherp hoe een christen moet kiezen, een houding, die hij uiteindelijk zelf met de dood zou moeten bekopen. 

ISBN: 9789025954864 - Gebonden - Ten Have - 133 pag. 

Werner Milstein, Bonhoeffer ontdekken: Dietrich Bonhoeffer werd op 39-jarige leeftijd in het Duitse concentratiekamp Flossenburg terechtgesteld vanwege zijn verzet tegen het nationaal-socialisme. Werner Milstein volgt het spoor van deze grote theoloog, vanaf zijn beschermde jeugd in Breslau tot aan zijn terechtstelling op 9 april 1945. Tekst, foto’s en documenten geven samen een indringend beeld van het leven van de bekendste theoloog van de 20e eeuw. 

ISBN: 9789025955250  - Paperback - Ten Have - 96 pag. 

Emmi Bonhoeffer, Wat is wezenlijk: Lessen uit de tweede wereldoorlog. Emmi Bonhoeffer (1905-1991), geboren Delbruck, was afkomstig uit een Berlijns hoger burgermilieu, waar hoge normen en idealen golden. Verschillende mannen uit haar vrienden- en familiekring hebben zich actief tegen de nazi's verzet en hebben dat met de dood moeten bekopen.
Daaronder was haar man Klaus en diens broer, de beroemde theoloog Dietrich Bonhoeffer. Emmi bleef met drie kinderen achter en heeft in haar verdere leven veel liefdadig werk verricht zoals de opvang van vluchtelingen. Deze uitgave bestaat uit dagboeknotities en andere autobiografische aantekeningen, waarin een beeld geschetst wordt van een ideale jeugd gevolgd door de verschrikkingen van de nazitijd en de oorlog, maar alles nogal herhalend en oppervlakkig. 

ISBN: 9789025956486  - Gebonden - Ten Have - 184 pag. 

Christian C. Gremmels, Bonhoeffer en zijn weg in het verzet: Voor Dietrich Bonhoeffer waren ideeën onlosmakelijk verbonden met daden, en, in uiterste consequentie, met verzet. Daarom legt deze biografie een verband tussen Bonhoeffers leven en zijn ideeën. Het boek is zeer geschikt voor wie wil kennismaken met Bonhoeffer, maar is ook voor de kenner interessant door de niet eerder gepubliceerde herinneringen van zijn vrienden en bekenden. 
Bonhoeffer ging de weg van het verzet. Op basis van een standpunt maakte hij keuzes die hem alles kostten. Dit boek beschrijft Bonhoeffers moed en zijn zwakke momenten. De lezer kan volgen hoe een kostbaar gedachtegoed zich ontwikkelde door de tegenspoed heen. 

Co-auteur: Heinrich W. Grosse.
ISBN: 9789025954871 - Gebonden - Ten Have - 108 pag. Voor de agenda klikt u op het blokje hieronder

Bij ons betaalt u met een veilige verbinding via iDeal.

© 2015 - 2022 deboekenhoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel