2ehands

GRAAFF, Barend de - Zotte Karel

Artikelnummer: 352285
Artikel 230 van 903
€ 3,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Barend de Graaff | zotte karel | roman. 

Zotte Karel is anders. Als kleuter merkt niemand het. Integendeel, hij lijkt zelfs een pienter baasje. Karels vader is professor, zijn moeder juriste. Ze zijn vaak van huis en daardoor wordt het kind doorgaans door huishoudster Henriette Koops opgevoed. 
In wezen is zij zijn moeder. Zeker na het plotselinge overlijden van Karels ouders. En zoals Henriette zijn moeder is wordt Sijt, de domineesdochter met wie Kareltje dag in, dag uit speelt en veel kinderlief - en leed deelt, zijn zusje. Samen gaan ze naar school en het is daar dat Kareltjes ‘anders zijn’ aan het licht komt. Hij kan niet leren en al gauw wijzen de kinderen hem na en noemt bijna iedereen hem Zotte Karel.  
Vanaf dan verandert er veel in het zorgeloze leven van Henriette, Sijt en Karel. Samen gaan ze een moeilijke weg, maar samen blijken ze ook erg veel aan te kunnen. 
Tot... voor Karel de puberteit aanbreekt. Hij gaat de meisjes uit het dorp met de ogen van een wordende man zien. Dat wordt een grote zorg voor Henriette en Sijt... 

ISBN: 9021032562 

Gebonden - Uitgeverij Zomer & Keuning - Ede - 1982 - 192 pag. 

Gebruikte hardcover met stofomslag in goede staat.Voor de agenda klikt u op het blokje hieronder

Bij ons betaalt u met een veilige verbinding via iDeal.

© 2015 - 2024 deboekenhoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel