2ehands

KATZ, Samuel M. - De jacht op de ingenieur

Artikelnummer: 354683
Artikel 328 van 739
€ 10,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Samuel M. Katz | de geheime eenheid | geheime dienst | Mossad. 

Het exclusieve verhaal van de speurtocht naar een man die een reeks van bomaanslagen op Israël ontketende

Yehiya Ayyash, een Palestijnse bommenmaker - de wereld kende hem slechts als ‘De Ingenieur’ - doodde in vierentwintig maanden van terreur honderddertig Israëli’s en verwondde er meer dan vijfhonderd. Op 6 april 1994 werden er door de eerste krachtige autobom acht mensen gedood en dertig gewond. Een week later veranderde een man in een menselijke bom toen hij in een volle bus twintig kilo hoog explosief materiaal tot ontsteking bracht.
Andere zelfmoordaanslagen, in het centrum van Tel Aviv en andere plaatsen, volgden met een vreselijke regelmaat, terwijl het brein achter deze aanslagen, Ayyash, kans zag aan de grootste klopjacht in de geschiedenis van Israël te ontkomen. Charismatisch, toegewijd en koelbloedig als hij was, werd hij spoedig een mythische figuur die onder de Palestijnen vereerd werd als een popster.
Bij zijn achtervolging waren duizenden Mossad-agenten betrokken die in vier werelddelen actief waren. De situatie wordt nijpend als de tijd verstrijkt zonder dat hun speurtocht succes heeft...
Bij het vertellen van dit verhaal, waarbij een zeldzame en actuele blik achter de schermen van de Israëlische geheime dienst wordt geworpen, richt Samuel Katz de aandacht op de genadeloze terreur in de straten van Israël.

ISBN: 9789061407126  

Paperback - Uitgeverij De Groot Goudriaan - Kampen - 2000 - 372 pag. 

Gebruikte softcover in zeer goede staat.Voor de agenda klikt u op het blokje hieronder

Bij ons betaalt u met een veilige verbinding via iDeal.

© 2015 - 2024 deboekenhoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel